Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | Wijnandia – RVU

Onze hoofdmacht speelde j.l. zondag haar return tegen Wijnandia.

 

De speaker uit Wijnandsrade wees voor aanvang van de wedstrijd zijn discipelen nogmaals op de oorwassing in Rothem. In het najaar van 2018 zegevierde RVU tijdens één van haar beste wedstrijden met 7-2 over runner-up Wijnandia.

 

RVU opende sterk en kreeg binnen een mum van tijd 2, 3 kleine mogelijkheden. Na een tiental minuten ebde de Rothemse aanvalsdrang weg en ontspon zich een vrijwel gelijk opgaande wedstrijd waarbij RVU in aanvallend opzicht iets gevaarlijker oogde.

 

Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong toen Bas Poper uit een vrije trap de bal deponeerde op het hoofd van broerlief Youri, die met een zweefkopbal mooi de score opende, 1-0.

 

Enkele minuten later was het de als vanouds sterk spelende aanvoerder Patrick van Holten, die zijn klasse legde in een individuele actie en de bal uiteindelijk onhoudbaar in de lange hoek binnen schoot, 0-2.

 

Vlak voor de rust kwam de thuisclub uit het niets op 1-2 toen de bal na een vrije trap ongehinderd mocht worden binnen gekopt; ruststand: 1-2.

 

Na de thee had Wijnandia het lichte windvoordeel maar kon dat niet omzetten in een veldoverwicht. Sterker nog, RVU deelde de lakens uit. Men was in alle facetten voetballend beter, toonde meer duelkracht en de 2e bal was heel vaak voor de bezoekers. Logisch gevolg was dat RVU in de 70e minuut haar voorsprong uitbreidde toen Youp Poper zijn vrije trap in de lange hoek langs de vertwijfelde keeper schoot, 1-3.

 

Ongeveer 10 minuten voor het einde pikte Mike Dolmans zijn aandeel mee in de ruime Rothemse zege. In een scrimmage behield hij het overzicht en tikte de bal beheerst in de hoek, 1-4. Mike heeft een opmerkelijke 100% score in de wedstrijden dat hij in de basis speelde. In de drie wedstrijden dat hij in de basis startte, scoorde hij altijd! Drie op drie! Mooie uitdaging om dat zondag voort te zetten.

 

In de slotfase verslapte de Rothemse concentratie enigszins waardoor de thuisclub toch nog enkele malen gevaarlijk voor het RVU-doel verscheen. De goed keepende goalie Bas Goessens gaf echter geen krimp en hield zijn doel schoon.

 

A.s. zondag ontvangt men het gerenommeerde Weltania dat afgelopen zondag won van het sterke Walram (4-2). De laatste wedstrijd voor een korte break want 31 maart a.s. is men competitievrij. Alle reden om nog eenmaal vol gas te geven en zich vast te nestelen op die mooie derde plek.

 

RVU behaalde 31 uit 18 (48-40).

 

Vooralsnog is RVU daardoor de meest scorende ploeg; koploper Sporting Heerlen staat op 46 maar heeft nog drie wedstrijden te goed. Daarnaast is het zonder meer positief dat onze jonge achterhoede in de laatste acht wedstrijden slechts 10 doelpunten incasseerde terwijl de teller tegendoelpunten na 10 wedstrijden op 30 stond.

 

Maar a.s. zondag wacht een nieuwe krachtproef tegen de oranjehemden van Weltania dat bol staat van routine; een sluwe opponent!