Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | Ysselsteyn - NWC

Ysselsteyn – Dankzij een moeizame 0-1 overwinning in en tegen Ysselsteyn en de nederlaag die nummer twee Liessel vandaag leed bij Helmondia, heeft NWC de koppositie nog steviger in handen. Jeremias Carlos David werd matchwinner op een winderig sportpark De Vlies.

 

Liessel heeft weliswaar drie duels minder gespeeld dan de oranjehemden, maar het verschil tussen de nummers een en twee is inmiddels al opgelopen naar zestien punten. Helmondia is qua puntenaantal op gelijke hoogte gekomen met de Liesselse formatie, die vanmiddag op De Braak in Helmond met 1-0 ten onder ging.

 

NWC kende geen eenvoudige middag in Limburg. De ploeg van trainer Roel Nabuurs kreeg de bal van de thuisclub, die vooral gokte op de omschakeling. Het eerste gevaarlijke moment kwam van de voet van NWC-middenvelder Luuk Castelijns, die zag dat doelman Mark Swinkels redding bracht op zijn bekeken poging. In de corner die daarop volgde kopte Chesron Geuns naast. In de 23e minuut toonde Jeremias Carlos David zijn klasse door allereerst zijn directe opponent Youri van Dijck te poorten en vervolgens de bal in de korte hoek te schieten: 0-1. Op slag van rust had Merijn van Brussel de 0-2 op zijn schoen na een stijlvolle individuele actie van Jeroen van Deursen, maar de uithaal van de offensieve middenvelder werd weggebokst door Swinkels. Van hoogstaand voetbal was geen sprake, maar NWC domineerde de wedstrijd en kwam nauwelijks in de problemen.

 

Na rust startte Ysselsteyn fel. De gastheren doken gevaarlijk op voor de neus van de Astense keeper Stefan Vaas, al kon niemand van Ysselsteyn een voet zetten tegen een scherpe voorzet vanaf de linkerflank. Snel daarna knalde Van Deursen namens de bezoekers over nadat hij prima in stelling was gebracht door Geuns. Na een uur spelen leek aanvoerder Martijn Henst op weg naar de tweede NWC-goal, maar de verdediger kon een aanval over meerdere schijven niet promoveren tot treffer. Swinkels bracht redding. Gaandeweg het tweede bedrijf ging Ysselsteyn, dat hard spel niet schuwde, steeds meer geloven in een resultaat en kwam de Astense achterhoede geregeld onder druk te staan. Vooral via vrije trappen en hoekschoppen poogde Ysselsteyn de gelijkmaker te produceren, maar zonder succes. Leon van den Bosch, die vandaag het centrale verdedigingsduo vormde met Ruud Leenen, greep uitstekend in toen Dennis Teunissen dreigde door te breken. Van den Bosch blokkeerde de doortocht van de Limburgse aanvaller met een knappe tackle op de bal, zodat de waarschijnlijke doelrijpe kans in rook opging. Een vrije trap enkele minuten later van diezelfde Teunissen werd uit de benedenhoek geranseld door Vaas. Het Ysselsteynse gevaar was eigenlijk maar van korte duur, want in de slotfase waren de beste kansen voor NWC. Carlos David was tweemaal heel dicht bij de beslissing, maar hij raakte bij het eerste moment de bal volledig verkeerd en zijn tweede schot spatte uiteen op de paal. Met iets meer finesse en concentratie hadden de oranjehemden het duel voortijdig in het slot kunnen gooien, maar het bleef tot het laatste fluitsignaal van arbiter Reddy spannend op een koud sportpark De Vlies. Veel blessuretijd telde de Helmondse scheidsrechter niet bij, waardoor NWC net als in het thuistreffen met Ysselsteyn eerder dit seizoen een benauwde, maar toch lekkere driepunter noteerde op weg naar het kampioenschap. Komende zondag is rode lantaarndrager Baarlo de tegenstander in Asten.

 

Opstelling NWC

Stefan Vaas, Timo Janssen, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Luuk Castelijns, Merijn van Brussel (76’ Douwe Hurkmans), Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Jeremias Carlos David.

 

Scoreverloop

23’   0-1   Jeremias Carlos David