Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WHV te sterk voor Odiliapeel

De competitie loopt bijna aan zijn eind, maar in de 5e klasse G is het nog razend spannend omtrent overname van de 1e periode (kampioen Estria) en de 3e periode. Laat het nu net zo zijn dat beide ploegen nog goed in de race liggen voor de 3e periode en de winnaar aan kop komt. Wel gezegd dat er door de overige ploegen in het pinksterweekend nog gevoetbald moet worden. Na een zenuwslopende wedstrijd wist WHV uiteindelijk aan het langste eind te trekken door met 2-0 te winnen.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet de thuisploeg zien dat het gebrand was op een goed resultaat. Met veel strijd en felheid achterin van met name Roy van der Wielen wisten de voorwaartsen van Odiliapeel dat zij een lastige avond zouden krijgen. WHV had het betere van het spel en creërde een aantal mogelijkheden. De grootse kans was voor Yorick van de Rakt maar zijn poging werd vlak voor de doellijn door een verdediger geblokt tot corner. De bezoekers stelden hier weinig tegenover en probeerde met kick en rush voetbal gevaarlijk te worden, hetgeen nauwelijks tot kansen leidde.

In de rust zette Odiliapeel-trainer Maarten van Stiphout zijn team iets anders neer, waardoor de spelverdeler vanaf links ging spelen. Uiteindelijk pakte dit voor WHV goed uit omdat hij weinig meer in het spel betrokken werd en de duels op het middenveld door Tim Buunen makkelijk gewonnen werden. De Loosbroekenaren creërde hierdoor kans op kans, maar was veelal onnauwkeurig in de laatste pass en tevens belandde een mooi schot van Ramon Kézèr op de deklat. Ook Odiliapeel kreeg één grote mogelijkheid, maar de inzet van de normaal trefzekere Hans Adam werd door goalie Bram van der Pas prachtig uit het doel geranseld. Uiteindelijk viel de openingstreffer 10 minuten voor tijd. Op het middenveld wilde Adam een pass van Buunen blokken en zwikte daarbij zijn enkel. De bal kwam bij Ramon Kézèr terecht, die de dieplopende Thijs Lunenburg bereikte en hij schoot snoeihard de 1-0 in het dak van het doel; een prachtig doelpunt. Odiliapeel kon hiermee moeilijk omgaan en maakte in de slotfase nog een aantal pittige overtredingen, waardoor de goede arbiter Van Schayik genoodzaakt was om twee gele kaarten te trekken. In de absolute slotfase besliste aanvoerder Buunen de wedstrijd door een voorzet van invaller Harold Lunenburg van dichtbij in twee instanties binnen te tikken 2-0. 

Zondag 27 mei speelt WHV uit in Gassel en gaat daar proberen om de 3 punten binnen te halen. Hopelijk zijn er veel supporters die de verre reis willen gaan maken voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen.