Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WHV wint oefenduel van MOSA'14

Op een koude donderdagavond heeft WHV een oefenwedstrijd gespeeld tegen 5e klasser MOSA'14. De bezoekers bivakkeren op de 9e plaats in de 5e klasse D en is daardoor een mooie graadmeter voor de Loosbroekenaren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-2 overwinning voor de formatie van Leon van Wanrooy.

WHV startte voortvarend en kreeg in het eerste kwartier al een aantal mogelijkheden via Yorick van de Rakt. Het meeste gevaar ontstond toen zijn strakke voorzet door een verdediger bijna in eigen doel belandde, maar uiteindelijk resulteerde in een corner. De hoekschop werd genomen door Ramon Kézèr en belandde bij Roel Lunenburg die knap met links over de stand-in doelman schoot. De eerste doelman Stijn Liefkens moest deze oefenwedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure en was daarom deze avond actief als assistent scheidsrechter. Niet veel later was er wederom gevaar vanaf de rechterflank, ditmaal gaf Roel Lunenburg een goede voorzet die van dichtbij door broer Thijs Lunenburg kon worden binnen gekopt 2-0.

De tweede helft kwam de ploeg van Arno Willems beter in haar spel en dit resulteerde dan ook in de 2-1. Een aanval vanaf de rechterkant kwam in 2 instanties voor de voeten van een aanvaller die het doeltreffend afrondde. WHV herpakte zich en voetbalde een prima wedstrijd. Veel zocht aanvoerder Tim Buunen de opkomende rechtsback Juriën van de Rakt dat voor gevaar zorgde. Na ongeveer 70 minuten spelen werd de marge weer ruimer toen Yorick van de Rakt een afgemeten voorzet gaf en Roel Lunenburg deze knap diagonaal binnenkopte 3-1. Het slotakkoord was uiteindelijk voor MOSA14 dat eerst de buitenkant van de paal raakte en vervolgens in de rebound kon milderen naar 3-2. Vervolgens gebeurde er niet veel noemenswaardig meer, waardoor scheidsrechter Gert van Mil de wedstrijd affloot bij een 3-2 eindstand.

Via: Thijs Lunenberg