Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wij van In De Wandelgangen zijn blij om aan u voor te stellen wederom een versterking in het team van redacteuren van In De Wandelgangen: Bas van de Braak!

Wij van In De Wandelgangen zijn blij om aan u voor te stellen wederom een versterking in het team van redacteuren van In De Wandelgangen: Bas van de Braak!

Wie is.
Ik ben Bas van de Braak, 19 jaar oud en woon in Ittervoort (Midden-Limburg, tussen Weert en Roermond).

Maatschappelijke loopbaan
Ik begon met werken toen ik een jaar of 12 was bij Akkerbouwbedrijf Winters. Vervolgens ben ik werkzaam geweest bij Tuinderij Beegdenhof in Hunsel en als medewerker in de voetbalkantine van mijn vorige voetbalclub RKHVC uit Hunsel. Nu ben ik werkzaam als teamleider bij Jan Linders Ittervoort.

Opleidingen
Na de basisschool heb ik zes jaar over de HAVO gedaan op scholengemeenschap Sint Ursula in Horn en nu studeer ik aan de Fontys Economische Hogeschool in Tilburg. De opleiding die ik daar volg is SPECO Sportcommunicatie. Dan moet je denken aan de journalistieke en de marketingkant van de sportwereld.

Gevoetbald bij.
Ik ben begonnen met voetballen bij RKHVC in Hunsel. Toen ik in de B-jeugd terechtkwam ging deze club in de jeugd samenwerken met FC Maasgouw (fusieclub van Thorn & Wessem). Na het einde van de samenwerking ben ik bij FC Maasgouw gebleven. Mede doordat beide voetbalverenigingen en twee verschillende gemeentes lagen kon de samenwerking niet verder worden doorgezet wat ik persoonlijk erg jammer vond.

Affiniteit met voetballen.
Ik ben in een familie opgegroeid waar bijna iedereen voetbalt en het is gewoon de bekendste sport in Nederland en de meeste sporters beoefenen het. Ook op de sociale media gaat het altijd over voetbal en ik beleef er gewoon heel veel plezier aan.

Waarom ben je toegetreden tot het team van in de wandelgangen.
Ik ben toegetreden tot het team van In De Wandelgangen omdat ik mezelf beter wilden onderscheiden op de sportmarkt. Dit was in eerste instantie bedoeld voor een opdracht vanuit school maar ik vind het schrijven van artikelen en het interviewen van sportmensen zo leuk dat ik ben blijven plakken bij In De Wandelgangen.

En dan verder:

Karakter
Ik ben een sociaal persoon die zeker van gezelligheid houdt. Daarnaast studeer ik ook met veel plezier aan mijn huidige opleiding en ik wil er veel voor opzij zetten om mijn studie succesvol af te sluiten en een goede baan te vinden.

Hobby`s
Voetballen, wielrennen (’s zomers), opstap gaan of gewoon een gezellig avondje op de bank is ook prima!

Ambities
Mijn grootste ambitie voor op korte termijn is hopelijk afstuderen met een stage bij Feyenoord.

Carnaval of wintersport
Vastelaovendj

Slechte eigenschap
Af en toe te snel op de teentjes getrapt.

Schouwburg, boek of film
Film

Avondje stappen of etentje
Avondje stappen

Bier, water of wijntje
Bier

Wie zijn je voorbeelden.
Dirk Kuyt

Wat zou je absoluut nog eens willen doen.
de WK-finale van 2010 herbeleven maar dan met een betere afloop...

Je ultieme doelstelling.
Een geweldige baan in de sportjournalistiek, leuk gezin en een gezond en sportief leven.

Tot slot waar zien we je over 10 jaar.
Hopelijk ergens op televisie bij een sportzender/programma.

Bas is al enkele weken actief bij in de wandelgangen en in deze tijd hebben wij hem leren kennen als een enthousiaste jongeman met veel ambitie. En wij zien in hem een echte versterking van het team van in de wandelgangen.

Tekst en interview
Hein Smith