Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wilhelmina pas laat voorbij EMS/RFC

Een dag na de opening van het carnavalsseizoen stonden EMS/RFC en Wilhelmina 08 tegen elkaar in de tweede ronde van de beker. In een ver verleden waren RFC en Wilhelmina ooit eens landskampioen geworden, maar tegenwoordig is de Roermondse club gefuseerd met EMS en komt het uit in 5D. Wilhelmina is vorig jaar gepromoveerd naar 1D. Het leek vooraf dan ook een oneerlijke strijd te worden.

Niks was minder waar. Wilhelmina was zeer slordig in balbezit en EMS/RFC knokte voor elke meter. Uiteraard had Wilhelmina het meeste balbezit, maar echte uitgespeelde kansen kreeg de ploeg uit Weert niet. De eerste echt goede kans was voor de gastheren, maar een schot vanaf 16 meter ging naast. Kort daarna schoot Twan Hendricks bij de tweede paal de bal hoog tegen de netten na een voorzet van de rechtsback van Wilhelmina: 0-1. Daarna kreeg vooral dezelfde Hendricks wat schietkansen, maar deze misten allen het doel en zo bleef het 0-1 tot de rust.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Wilhelmina had veel de bal, maar was ook erg slordig. De eerste kansen waren weer voor EMS, maar werden ook nu niet verzilverd. Tot Dennis Muratovic een vrije trap mocht nemen, deze aangeraakt werd, en de keeper van Wilhelmina deze niet kon stoppen: 1-1. EMS/RFC begon erin te geloven en ging ook beter voetballen. Na een tweetal schiet kansen voor Wilhelmina (beide gingen over) schoot Youssef Laarif in de tegenstoot de 2-1 hoog en hard in de korte hoek.

Nu moest Wilhelmina komen en het probeerde het duel te kantelen door twee invallers in te brengen. Twee minuten na de voorsprong van EMS/RFC duwde Dennis Verhoeven een corner in eigen doel, al werd hij wel gehinderd door de spits van Wilhelmina. Weer twee minuten later schoot Hendricks na een dribbel de 2-3 tegen de touwen en weer twee minuten later schoot Lennard Schreurs de beslissing op het bord: 2-4. In de laatste minuut maakte Edwin Vaas uit een vrije trap de laatste treffer van de middag: 2-5.

Scoreverloop:

32. 0-1 Twan Hendricks, 59. 1-1 Dennis Muratovic, 80. 2-1 Youssef Laarif, 83. 2-2 Eigen Doelpunt, 85. 2-3 Twan Hendricks, 87. 2-4 Lennard Schreurs, 89. 2-5 Edwin Vaas.