Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Winterzaalcompetitie maakt jeugdspelertjes technisch beter

De redactie ontving het bericht over een kampioenschap van de JO7-1 van SV ARGO. Het kampioenschap werd behaald tijdens de winterzaalcompetitie. In een poule met de tegenstanders SVM JO71, Alfa Sport JO7-1, Sc Susteren JO7-1, DVO JO7-1 en VV Sittard JO7-1 was het team uit Grevenbicht-Obbicht de sterkste. Namens de redactie van IDW van harte gefeliciteerd!

Winterzaalcompetitie, is dat iets nieuws?

Sinds jaar en dag duikt de jeugd van een groot aantal clubs in de wintermaanden de zaal in. Voor die winterzaalvoetbalcompetitie wordt speciaal rekening gehouden op de (veld)voetbalkalender. De jeugdzaalcompetitie is ooit in Drenthe ontstaan vanuit de gedachte om voor F-, E- en D-pupillen een voetbalaanbod te organiseren, zodat zij ondanks het winterse weer toch konden blijven voetballen. Door de winterse omstandigheden in de periode december tot en met februari stonden de jeugdspelers lang stil, en toen is nagedacht over een structurele oplossing.

Oplossing

Die oplossing kwam er in de vorm van een winterzaalvoetbalcompetitie, geïntegreerd in het seizoen. De start van die competitie vindt plaats na het slot van de najaarsreeks, begin december, en de competitie eindigt oor de voorjaarsreeks weer van start gaat.

Volwaardige reeks

De winterzaalvoetbalcompetitie is een volwaardige reeks, waaraan ieder jeugdteam onder de dertien jaar mee kan doen. De clubs zijn blij met het initiatief. Het ene spelertje heeft wat meer aanleg voor zaalvoetbal dan de ander, maar men is ervan overtuigd dat spelertjes technisch beter worden doordat ze in de zaal spelen. En de zekerheid dat er wordt gevoetbald is ook wel prettig.

De winterzaalcompetitie sluit ook prima aan bij de nieuwe voetbalvormen die de KNVB bij de jeugd heeft geїntroduceerd. In de zaal speel je al vier tegen vier en kom je tot veel balcontacten.