Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wittenhorst wint de derby van SV Venray (2-0)

 

De Noord-Limburgse derby tussen Wittenhorst en Venray is gewonnen door de thuisclub, RKSV Wittenhorst. De drukbezochte wedstrijd (Circa. 1300 man) eindigde in 2-0 in het voordeel voor de mannen uit Horst.

 

Wittenhorst, dat goed uit de startblokken kwam, had binnen 10 minuten al twee maal doel kunnen treffen, echter dit liet de ploeg na. Wittenhorst was voor rust heersend en had de beste kansen. Venray kon weinig terug doen. Eén kans, een vrije trap, werd door de keeper van Wittenhorst gepakt. Ruststand, 0-0.

 

Jan Lauers, trainer van Wittenhorst, vond dat zijn mannen al veel eerder toe moesten slaan. ‘We hebben onszelf in de eerste helft tekort gedaan. We hebben een aantal goede mogelijkheden gecreëerd, echter we hebben deze allemaal onbenut gelaten.  

 

Na de rust eenzelfde spelbeeld, terwijl Venray toch iets beter in de wedstrijd kwam. De beste kansen waren echter nog steeds voor Wittenhorst. In de 63e minuut viel dan toch de verdiende voorsprong voor Wittenhorst. Denny Bongers loste een dwarrelschot, dat voor de keeper niet te houden was.

 

Venray moest nu wel aanzetten, waardoor Wittenhorst meer ruimtes kreeg voorin. In de 87e minuut viel de 2-0 door Rob Zanders, die na een goede actie van Denny Bongers de bal in het doel plaatste. De drie punten zijn in Horst gebleven.

 

De trainer van Wittenhorst was een tevreden man na de wedstrijd. ‘We hebben zeker een goede wedstrijd gespeeld. We hadden veel balbezit en wisten goede mogelijkheden te creëren. Dat we uiteindelijk hebben gewonnen, hebben we te danken aan het sterke collectief en de wil om te winnen. We hadden een gezamenlijk doel en dat was om met goed voetbal de toeschouwers te proberen te amuseren en ik geloof dat we daar zeker in geslaagd zijn.’

 

Door de overwinning komt Wittenhorst na drie wedstrijden op een derde plek te staan. De volgende wedstrijd moet de ploeg op bezoek bij koploper Meerssen. ‘We gaan met veel zelfvertrouwen naar Meerssen komend weekend, maar het zal niet makkelijk worden. Tini Ruys, de trainer van Meerssen, beschikt dit jaar over een goed elftal dat zeker mee gaat doen om het kampioenschap.’