Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Zaterdag 12 augustus: EVV en Susteren oefenen op accommodatie Conventus’03!

Op zaterdag 12 augustus wordt op de accommodatie van Conventus’03 de vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen EVV, uitkomend in de derde divisie en eerste klasser Susteren. Het duel begint om 18.00 uur, de toegang is gratis. Het duel tussen beide clubs gaat vooraf aan de nieuwe editie van het Paul Loete ALS, welke op 22 en 26 augustus plaatsvindt. Een korte voorbeschouwing. 

EVV eindigde vorig seizoen in de derde divisie op een meer dan verdienstelijke achtste plaats. Kevin van Dessel is de nieuwe hoofdtrainer, de Belg neemt het stokje na vijf jaar over van Lei Beckers. Van Dessel fungeerde de afgelopen twee seizoenen als assistent, daarvoor was hij drie jaar speler van EVV. In zijn loopbaan als speler was Van Dessel onder meer ook actief voor Roda JC en VVV Venlo. 


EVV oefende in de voorbereiding tegen VVV Venlo, de ploeg uit Echt zorgde voor een stunt door het duel tegen de eredivisieclub met 4-3 te winnen. 

EVV zag een aantal routiniers vertrekken, Joep op de Kamp is de meest in het oog springende naam. Op de Kamp speelde maar liefst negen jaar voor EVV, hij maakt de overstap naar Bekkerveld. Met Joey Dekkers keerde een oude bekende terug bij de ploeg uit Echt, na twee jaar profvoetbal bij Achilles’29 uit Groesbeek maakt hij zijn come back bij EVV. Aandachtspunt bij EVV is de relatief smalle selectie, waardoor de ploeg in de problemen kan komen bij blessures en schorsingen. EVV heeft tot 1 september de tijd om zich eventueel nog te versterken. 

Sportclub Susteren kende een topseizoen in de eerste klasse. Trainer Jean Maas loodste de ploeg naar een tweede plaats, ook werd een periodetitel veroverd. Via de nacompetitie kon uiteindelijk geen promotie worden bewerkstelligd. De selectie van Susteren bleef grotendeels in takt. Twee selectiespelers vertrokken, twee spelers van ‘buitenaf’ kwamen de gelederen versterken. Kevin Boonen, afkomstig van de Valk, is daarbij de meest bekende naam. Martijn Stuff maakt de overstap van de jeugdafdeling van Fortuna Sittard naar Susteren. Maar liefst zes spelers van de eigen A – jeugd (tegenwoordig U 19 genoemd) maken dit seizoen de overstap naar de selectie. Zodat aan de doelstelling van de club, herkenbaar voetbal spelen met eigen spelers op een zo hoog mogelijk niveau, optimaal invulling wordt gegeven. Ook bij Susteren een nieuwe trainer aan het roer, na vijf jaar Jean Maas heeft Jan Lauers de selectie onder zijn hoede. Lauers was in het verleden onder meer actief bij de jeugdafdeling van zowel Roda JC als Fortuna Sittard. 


Jan Lauers