Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Zwart-Wit ’19 – Rood Groen LVC ’01

Na twee gelijke spelen tegen streekgenoten, kwam er vandaag op sportpark Hanzon wederom een streekgenoot op bezoek. Rood Groen uit Lemiers-Vaals pakte afgelopen week zijn eerste overwinning en had dus een puntje meer dan de thuisploeg. Met een prachtig najaarszonnetje aan de hemel waren alle ingrediënten aanwezig voor een leuke voetbalmiddag.

Het begin was even aftasten, maar de eerste grote kans was voor de bezoekers. De bal werd over de ve...rdediging gelegd, maar de spits van Rood Groen mikte ruim naast. Eerste kansjes voor Zwart-Wit waren er voor Pieter en Mathy, terwijl aan de andere kant doelman Rick twee keer moest ingrijpen op een inzet van de Rood-Groen. Daarna was het de thuisploeg die vlak achter elkaar een aantal kansen kreeg en de score wél opende. Niek vond Philip met een crosspass, die met een bekeken boogballetje de vrijstaande Pieter bereikte. Pieter nam de bal goed aan en schoot in de lange hoek raak: 1-0. Ivo had zijn rush vanaf de middenlijn daarna moeten bekronen, maar deed dat niet. Wel vond Ivo even later Mathy, die met een verdediger in zijn rug de bal hard in de rechter bovenhoek schoot en de doelman kansloos liet: 2-0. In plaats van door te drukken nam Rood Groen daarna het initiatief, waardoor Zwart-Wit werd teruggedrongen en met man en macht moest verdedigen. Dat lukte, mede doordat Rick met een knappe redding een schot uit de kruising tikte. Ruststand dus 2-0.

Na rust kregen zowel Pieter als Niek meteen de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Pieter kwam een teen tekort en Niek raakte de bal oog in oog met de doelman niet goed en schoot over. Rood Groen probeerde de aansluitingstreffer te forceren, maar kon niet echt meer een vuist maken. Het meeste gevaar kwam uit een aantal corners die ze kregen. Maar de aanvoerder van de bezoekers benadeelde zijn ploeg toen hij tegen zijn tweede gele kaart aanliep en zij dus met 10 man kwamen te staan. Zwart-Wit had in de counter via Ivo en wederom Pieter nog de beste kansen, maar Ivo schoot naast en Pieter strandde op de doelman. Uit een van de corners wist een van de middenvelders in de laatste minuten wel nog de 2-1 te scoren. Hij kreeg alle tijd de afvallende bal aan te nemen en wist met een laag schot in de linker benedenhoek het net te laten bollen. Met nog drie minuten op de klok kwam de thuisploeg echter niet meer in gevaar en was de eerste overwinning van dit seizoen een feit. Zwaarbevochten, maar een goede teamprestatie. Volgende week speelt Zwart-Wit wederom een thuiswedstrijd tegen de tot nu toe ongeslagen en ongenaakbare koploper Voerendaal.

Via: Facebook Zwart Wit 19