Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Zwart-Wit ’19 – Voerendaal: 0-3 (verslagen van beide clubs)!

 

Zwart-Wit ontving vandaag koploper Voerendaal op sportpark Hanzon. Voerendaal is trotse koploper, ongeslagen en nog geen doelpunten tegen. Dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden was vooraf dus al duidelijk. Zeker omdat men vandaag maar liefst 6 selectiespelers miste door blessures, schorsingen en ziekte. Op deze herfstige middag zou de thuisploeg dus vol aan de bak moeten.

 

Wie verwacht had dat Voerendaal de Eysenaren direct onder druk zouden gaan zetten, kwam echter bedrogen uit. Sterker nog, Zwart-Wit had meer balbezit en kreeg achterin en op het middenveld aardig wat ruimte om te voetballen. Voerendaal probeerde vooral via de counter en een vlugge uitbraak gevaarlijk te worden. Maar de thuisploeg kreeg in de eerste helft de beste kansen. Ivo had enkele goede acties aan de zijkant, maar uiteindelijk werd het gevaar vaak toch door de Voerendaalse verdediging onschadelijk gemaakt. Grootste kans was voor Pieter, die een voorzet van Ivo vanaf de rechterkant prima inkopte, maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag belanden.

 

Na rust eenzelfde soort spelbeeld. Het spel golfde aardig op en neer, maar in de tweede helft liet Voerendaal zien uiterst snel en goed te kunnen counteren. Zo’n twintig minuten na rust werd voorin de bal verloren en kon Voerendaal na een vlugge omschakeling vanaf de rechterkant een voorzet afleveren die door de opkomende middenvelder van dichtbij raak werd gekopt: 0-1. Even later werd hun spits via de linkerkant diep gestuurd. Hij maakte optimaal gebruik van zijn snelheid en wist doelman Rick te verassen: 0-2. In de tussentijd kreeg Niek aan Zwart-Wit zijde de grootste kans. Vanaf randje zestien kon hij vrij aanleggen, maar mikte hij over. De wedstrijd werd definitief op slot gegooid toen een van de voorwaartsen van de bezoekers een voorzet vanaf links eenvoudig binnen kon tikken: 0-3. Zonde, want vooral op basis van de eerste helft had Zwart-Wit vandaag meer verdiend en leek de uitslag uiteindelijk toch wat geflatteerd. Hoe dan ook, Voerendaal bleef dus ook na vandaag ongeslagen koploper en Zwart-Wit moet volgende week in de uitwedstrijd tegen Kakertse Boys proberen het getoonde spel voort te zetten.

 

Via: Zwart Wit 19

 

Verslag vanuit Voerendaal:

 

Met 12 punten uit de eerste 4 wedstrijden was de start van het seizoen uitstekend te noemen. De vijfde match was een uitwedstrijd bij Zwart Wit en dan weet je dat het lastig gaat worden, zeker onder herfstachtige omstandigheden. Ook dit keer bleek dat we niet zomaar gingen winnen, want in de eerste helft waren we goed aan elkaar gewaagd. De thuisploeg speelde aanvallend en bij vlagen frivool voetbal en maakte het ons diverse keren lastig met enkele goede acties. Een kopbal verdween net naast en enkele keren werd er door ons pas op het laatste moment ingegrepen toen de bal soms al ver in onze zestien was. Aan de overzijde wisten we ook enkele kansen te creëren, maar de keeper werd niet echt getest. Na rust was het spelbeeld niet veel anders maar op een gegeven moment vonden we wel een opening. Jim lanceerde Michel en hij hield na zijn man gepasseerd te hebben goed het overzicht met een bekeken voorzet op Kjell die met het hoofd zijn eerste kopgoal ooit kon maken: 0-1. Hierna werden de ruimtes groter en moest de thuisploeg meer gaan komen. We speelden ons spelletje en Rick kon Michel andermaal diep sturen en nu schoot hij in de korte hoek goed binnen. 0-2. Zwart Wit probeerde het nog maar organisatorisch kwamen we niet echt meer in de problemen. Het slotakkoord was dan ook voor ons. Michel ging nog 1 keer door langs de lijn na een dieptebal van Paul en vond met een voorzet Brian die van dichtbij kon binnenlopen: 0-3. Zo werd deze lastige uitwedstrijd die moeizaam verliep uiteindelijk toch vrij ruim gewonnen. Jarno was er wegens omstandigheden vandaag helaas niet bij, maar zijn plek werd door Alain uitstekend ingevuld. Wederom behielden we de nul achterin wat ook zeker weer het vermelden waard was. Volgende week Vaesrade, dan weer vol aan de bak!

 

Via: RKVV Voerendaal